Hacker vs Cracker

Vaak haalt men deze twee woorden door mekaar , zijn deze dan zo verschillend? Ja en neen.

Een hacker is vaak iemand die hoogopgeleid is in programmeren en die zeer bedreven is in het gebruik van verschillende programmeertalen, kraken van encryptiemethoden en dergelijke. Een hacker zal proberen het systeem te analyseren of een bug te zoeken, en zal dit vervolgens rapporteren. Zonder dat hij hierbij schade toe brengt aan het systeem of data. Hacken is volkomen legaal, vaak huren bedrijven een groep gespecialiseerde hackers in om hun systemen te testen. Facebook bijvoorbeeld organiseert hack challenges om hun systemen beter te analyseren, bijkomend bij hun eigen tests die ze constant uitvoeren. Wat is dan toch die cracker?

Een cracker is een hacker die zijn ‘talenten’ misbruikt. Hacken is legaal zolang je er de toestemming voor hebt, kraken integendeel is hacken zonder toestemming van de eigenaar met als doel het systeem en/of data te beschadigen. Onder de noemer ‘krakers’ vallen ook de zogenaamde scriptkiddies , wikipedia : Een scriptkiddie is een persoon die zich misdraagt op het internet, daarbij gebruikmakende van technieken en hulpmiddelen die door anderen zijn bedacht en ontwikkeld. Een scriptkiddie heeft meestal geen verstand van de onderliggende technieken en is slechts een gebruiker van andermans middelen.

We kunnen dus besluiten dat eigenlijk elke hacker een potentiële cracker is, maar zeker niet alle crackers zijn hackers. Binnenkort ga ik een blog schrijven voor wie zelf wat meer te weten wil komen over de verschillende manieren die crackers gebruiken. Zo kan je je eigen systeem beter beveiligen.

Ondertussen is het zeker de moeite waard om je te registreren op de volgende sites als je hier alvast meer over wil leren :

www.net-force.nl

www.hackquest.com

 

Advertisements

2 comments

  1. hello , great rom (Wild Ginger GB 2.3.4 AOSP), but i have a problem for fix gps . i don’ t understand your explication about it … please help me and thanks for this rom who s very butiful:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s